Barbara Bisschop

Mijn naam is Barbara Bisschop en ik run met veel plezier en passie mijn eigen praktijk. Ik ben in 2010 gestart met het opzetten van laagdrempelige hulpverlening in de vorm van kindertherapie en gezinscoaching. Intussen coach en behandel ik mensen van alle leeftijden die toe zijn aan een stap in hun leven waarin ze zijn vastgelopen op wat voor manier dan ook.

Mijn leven is gestart in 1970, in de provincie Zeeland. Met twee zussen en een broertje. Als jong meisje was ik gek van elk wezen met vier poten/benen. Ik was met name te vinden in de wei bij de Friese paarden. Mijn zus gaf me dan een voetje en ik klom boven op de rug van deze machtige grote paarden. Later wilde ik altijd wel met kinderen werken, als juf of..?

Na mijn huwelijk ben ik met mijn partner voor 4 jaar naar naar Nigeria vertrokken waar ik mijn hart verloor aan de kinderen in het weeshuis in de buurt. Samen met twee andere vrouwen hebben we een schooltje opgezet voor alle nationaliteiten. “De rainbowschool”. Teruggekomen heb ik nog jaren als peuter juf gewerkt in achterstandswijken waar veel problematiek in thuissituaties speelde. Voor deze groep wilde ik meer kunnen betekenen. Voor de kinderen en hun ouders.

Inmiddels ben ik zelf moeder geworden van drie prachtige kinderen en verhuist naar het Drentse Zuidwolde. Ik ben toen de opleiding tot integratief
kinder- en jeugdtherapeut gaan volgen. Later ben ik me meer gaan verdiepen in het systemisch gedachtengoed. Tot er een opleiding kwam waar paarden een grote rol speelde. Als paardenmeisje werd een droom werkelijkheid. Werken met mensen én paarden. Dat werd verenigd in de opleiding tot Systemisch paardencoach, bij bureau “Wind”.

Er ontbrak echter nog wat. Het was nog niet compleet. De opleiding tot Cref-behandelaar maakte dat ik meer verdieping kreeg in hechting, basisvertrouwen en trauma. Ba-zes voelde niet alleen als mijn basis, maar iets wat ik graag door wilde geven aan anderen. Zodra mijn wortels zowel prenataal als systemisch zichtbaar en voelbaar werden, kwam ik meer bij mezelf en voelde ik me zoveel meer completer in het leven staan.

Boekje voor kinderen over prenatale hechting

In 2021 heb ik een boekje voor kinderen (en ouders) geschreven wat gaat over het veulentje “Moon”. Er wordt in verhaalvorm uitleg gegeven over wat voor invloed conceptie, zwangerschap en geboorte kunnen hebben op je dagelijks leven. Trauma’s die zijn ontstaan in die periode zijn soms nog steeds voelbaar en zichtbaar in het hier en nu. Ouders kunnen dit boekje aanschaffen om hun kinderen beter uitleg te geven wat nou prenatale hechting is. Ook professionals kunnen dit aanschaffen voor hun eigen praktijk of instelling.

Kosten € 10