Er kunnen allerlei omstandigheden zijn die ervoor zorgen dat het met jou of je gezin niet zo goed gaat. Dat kan zijn:
Ik nodig je uit voor een intakegesprek waarin de zorg wordt besproken. Daarna gaan we samen kijken wat er nodig is en hoe het traject eruit kan komen te zien. Ik werk gezins-breed, dus dat betekent dat ik er voor alle gezinsleden ben. Door samen te werken kunnen we kijken wat eenieder nodig heeft zodat er meer verbinding en balans is binnen het gezin.
Bij Ba-zes vinden we het belangrijk dat er een veilige en vertrouwde omgeving is. Dat proberen we te creëren door de ruimte huiselijk in te richten. De landelijke omgeving biedt rust en ruimte wat vaak ook letterlijk wordt ervaren op deze plek.
Tijdens de sessies wordt er gekeken naar eenieder zijn kwaliteiten en talenten. Wat is er nodig voor jou om weer in je eigen kracht te komen en daardoor meer verbinding met jezelf en de anderen om je heen te ervaren. Door in de ervaring te stappen, wat op zich al best spannend kan zijn, kun je zelf kiezen wat het beste bij je past. Wandelen in de natuur, een sessie bij de paarden, creatief bezig zijn, een spel doen, even spelen met de hond of iets waar jij je goed bij voelt.
Ik kijk en loop met je mee zolang het nodig is. Uiteindelijk gaat het erom dat jij of je gezin weer eigen regie gaat ervaren over het leven zoals jij dat hebt bedoeld!
Al jaren weten we dat een veilige hechting zorgt voor emotioneel en fysiek gezonde mensen. De prille start van je leven is daarin een hele belangrijke. Dit wordt inmiddels ook onderschreven door wetenschap en de politiek. Tessa Roseboom heeft met haar onderzoek en publicatie van ‘De eerste 1000 dagen’ hierin een belangrijke stap gezet. Van daaruit is het overheidsprogramma ‘Kansrijke start’ opgezet. Een veilige hechting begint namelijk al voor de conceptie. Zijn ouders bewust bezig met het ontvangen van een kind? Wat doen zij om daarvoor een optimaal ontspannen klimaat te bieden? Zijn zij zich bewust van hun eigen invloeden en eventueel trauma vanuit hun jeugd?
Deze maatschappelijke ontwikkelingen sluiten prachtig aan op het werk wat Barbara en Anniek al jaren doen vanuit hun eigen praktijk. De missie van Zorg voor de Basis is: Een bijdrage leveren aan mentaal en fysiek gezonde mensen in onze samenleving, door te behandelen vanuit de oorsprong die al bij de start ligt. Als het in de ‘basis’ goed is, dan volgt de rest vanzelf.
Het doel van deze 4-daagse praktijkgerichte training is om zorgverleners met een andere, voor hen nieuwe bril, te laten kijken naar gedrag en dynamiek bij kinderen, ouders en gezinnen. Namelijk door de systemische en prenatale bril. Want als je eenmaal door deze bril kijkt, zal je nooit meer hetzelfde kunnen kijken naar ‘probleemgedrag’ en lever je een bijdrage in het gezien en gehoord worden van een kind/mens/systeem.
Daarnaast ga je als deelnemer ook je eigen proces in: wat is jouw systeem van herkomst en wat is jouw prenatale geschiedenis en wat merk je daarvan in het dagelijks leven? Op het moment dat je het gaat herkennen, ga je het ook begrijpen. Hiermee ontwikkel je je eigen sensitiviteit om dit werk op een juiste manier doen.
De training kan ook worden opgesplitst in een tweedaagse basistraining en twee dagen verdieping. Op deze manier kan er gekozen worden voor twee dagen theorie en praktische vaardigheden en is er in de verdieping ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van prenatale en systemische kennis en invloeden.
Systemische paardencoaching als ervaring is een unieke en leerzame manier om kennis te maken met deze vorm van coaching. Het geeft je verdieping in je persoonlijke ontwikkeling en de paarden laten je feilloos zien wat er zichtbaar mag worden in je gezin van herkomst. Patronen en dynamieken, trauma, ziekte, familiegeheimen, verlies enz. Door met een open houding je te laten leiden door de beweging van de kudde, kan dat wat zichtbaar mag worden een innerlijke beweging op gang brengen. Deze workshop is voor iedereen die deze beleving wil meemaken. Het kan ook helpend zijn als je zelf denkt aan coachen met paarden op deze manier.
De workshop is bedoeld voor een groepsgrootte van 4 tot 6 personen. De duur van de workshop is ongeveer 2 tot 2,5 uur. Er wordt tussendoor koffie en thee geserveerd. Data en tijd in overleg.
In deze workshop neem ik je mee in jouw familiegeschiedenis en wat deze voor invloed heeft op je leven nu. Dit gaan we doen door middel van A4’tjes. Op deze A4’tjes komen de namen te staan van jouw gezin van herkomst. Deze worden door jou in de ruimte neergelegd aan de hand van jouw beeld over de plek van ieder gezinslid. Van daaruit worden de A4’tjes geen papiertjes meer, maar zijn ze onderdeel van zichtbare en onzichtbare verbinding, relatie, trauma, gevoelens, communicatie, patronen en dynamieken. Er komt een innerlijke beweging op gang die een dieperliggend bewustzijn triggert. Een opstelling kan een levensverandering op gang brengen doordat er op een diepere laag gewerkt wordt.
Deze workshop is geschikt voor iedereen die een beweging wil maken in zijn persoonlijke ontwikkeling, die bereid is om zichzelf compleet open te stellen voor dat wat zich aan mag dienen.
Mijn paarden kunnen ingezet worden als extra coach om gedrag, inzicht in relaties, communicatie en dieperliggende patronen zichtbaar te maken. Paarden zijn kuddedieren waarin de veiligheid van de kudde voorop staat. Om te overleven beschikt een paard over heel gevoelige zintuigen. Afstemmen op de ander en daar intuïtief op reageren, maakt dat een paard zonder oordeel kan aangeven wat er op onbewust niveau speelt. Dit kan zowel op gedragsniveau als vanuit het systemisch perspectief zijn, zoals patronen en dynamieken die generaties lang doorgegeven worden. Daarbij kun je denken aan de plek binnen een gezin, onderlinge verbinding, balans tussen geven en nemen en levensgebeurtenissen (trauma, ziekte).
Voor kinderen die bijvoorbeeld minder weerbaar zijn of weinig zelfvertrouwen hebben, kunnen paarden helpen door gedrag te spiegelen. Door in contact te komen met het paard en te leren om vanuit respect en leiderschap samen te werken worden kwaliteiten en authenticiteit weer zichtbaar.
De reactie van een paard is altijd direct en puur; zonder oordeel laten ze zien wat zij voelen bij het gedrag en de houding van het kind of de volwassene. Ze zijn heel geschikt om in te zetten zowel in individuele sessies als in groepsverband. Het is niet nodig om verstand te hebben van paarden. Er wordt niet op de paarden gereden; er wordt naast en met de paarden gewerkt, in een veilige omgeving.
Made by AK-Branddesign © All Rights Reserved 2022