Ik gebruik de unieke kwaliteiten van uw kind en sluit aan bij zijn of haar beleving en tempo. Kinderen staan onbevangen in de wereld en staan open voor alles om hun heen. Ze maken onbewust gebruik van hun zintuigen om te groeien, te leren en zich te ontwikkelen. Tijdens de sessies prikkel ik de zintuigen van uw kind. De manier waarop is afhankelijk van het karakter van uw kind.

De natuur en de dieren bij de praktijk spelen een belangrijke rol bij de therapie van Ba-zes. Mijn ervaring is dat kinderen zo zichzelf kunnen en durven zijn. Kinderen associƫren zich bijvoorbeeld gemakkelijk met een dier; ze zijn zo snel als een paard of zo sterk als een hond. Dieren kunnen ook helpen als een kind zich niet zo goed kan uiten of weinig rust in het hoofd heeft.

Wanneer u uw kind bij Ba-zes aanmeldt, maak ik eerst een afspraak met u voor een intakegesprek. U kunt dan in alle rust vertellen over de problemen van of uw zorgen over uw kind. Als uw kind al wat ouder is, volgt er later nog een intake met uw kind. Hij kan dan in eigen woorden vertellen wat er aan de hand is.

Tijdens de eerste sessies verken ik samen met uw kind wat hem kan helpen. Na ongeveer vier tot vijf sessies volgt een tussenevaluatie met u. Samen stellen we vast of uw kind nog de behoefte heeft om verder te gaan met de coaching of therapie bij Ba-zes. Hierbij betrek ik uiteraard ook het kind. Een kind weet namelijk vaak zelf heel goed of hij nog hulp nodig heeft. Gemiddeld heeft een kind in totaal tien sessies nodig

Het is belangrijk dat uw kind mij vertrouwt en alles durft te vertellen. Daarom blijft alles wat uw kind mij vertelt, tussen hem en mij. Ik bespreek samen met uw kind wat ik van hem aan u mag vertellen.