Hallo, ik ben Barbara Bisschop!
Mijn liefde voor het begeleiden van kinderen begon toen ik in Afrika woonde en een weeshuis binnenliep. Daar heb ik een activiteitenprogramma opgezet voor kinderen die niet naar school gingen en zich weinig konden ontwikkelen. Hierdoor realiseerde ik me dat ik een wezenlijke bijdrage aan de toekomst van kinderen kon leveren. Ik begon aan de studie Sociaal Pedagogisch Werk en zette een internationale kleuterschool op voor kinderen van allerlei nationaliteiten.

Terug in Nederland en inmiddels zelf moeder, heb ik vele jaren gewerkt op peuterspeelzalen en in de kinderopvang. Hier kwam ik in aanraking met kinderen die het moeilijk hadden. Ik sprak ouders die zoekende waren hoe ze hun kind konden bereiken of helpen. Dit alles motiveerde mij tot het volgen van de opleiding tot Kindercoach en Kinder- & Jeugdtherapeut en het opstarten van Ba-zes.

De afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in het ‘systemisch gedachtegoed’ door opleidingen te volgen in onder meer ‘Systemische paarden coaching’, ‘Familieopstellingen’ en ‘Patronen in opvoedingssituaties’.

Bekijk hier al mijn opleidingen en cursussen.

In de twintig jaar dat ik nu met kinderen werk, heb ik gemerkt dat ik zelf elke dag opnieuw leer tijdens het werken met kinderen. Het is voor mij een verrijking om keer op keer te ontdekken dat ieder kind prachtige kwaliteiten bezit die uniek voor hem of haar zijn. Het is geweldig om kinderen te laten ervaren wat het met ze doet als ze gebruik maken van hun kwaliteiten en deze in kunnen zetten. In de omgang met de ouders ervaar ik vaak hun kracht en liefde voor hun kind, en hun zoektocht hoe ze hun eigen kwaliteiten kunnen inzetten.